Qui sóc

Amb el Dr. Noyer a Béziers

A banda de Fisioterapeuta, sóc també Enginyer Industrial. De jove vaig obtenir el títol d’Enginyer Industrial en l’especialitat d’Organització a l’ETSEIB i, de fet, la primera etapa professional de la meva vida va estar dedicada a les tecnologies de la informació i les finances.

A finals dels anys 90, arran d’una lumbàlgia que vaig patir i que no hi havia manera de curar, vaig conèixer el Dr. Philippe Noyer i, gràcies a ell, la Mioteràpia. Així doncs, fou de primera mà i una mica de rebot com vaig iniciar el meu camí en el camp de la Medicina Natural. Vaig desenvolupar una forta amistat amb el Dr. Noyer, de la mà de qui em vaig anar introduint poc a poc en la coneixença de la Mioteràpia, l’Acupuntura i la Medicina Natural.

La facultat de ciències de la salut de la UIC

Ja de més gran, vaig completar la meva formació acadèmica amb els estudis de Fisioteràpia, a la UIC. A la facultat de ciències de la salut de la UIC vaig poder aprendre que representa ser un professional de la salut i vaig conèixer abastament les tècniques de rehabilitació, de fisioteràpia i d’osteopatia utilitzades habitualment en el tractament de les patologies més comunes en reumatologia, traumatologia i neurologia.

A banda de la facultat, la meva formació s’ha desenvolupat fonamentalment a França on he tingut la sort de conèixer grans metges de la mà dels quals he pogut aprendre Osteopatia, Acupuntura i Medicina Natural. Entre tots ells, vull destacar el Dr. Noyer, el Dr. Polak i el Dr. Kespi, els meus mestres.

Al despatx de casa

La meva vida professional en el camp de la salut es va iniciar l’any 2003 quan, juntament amb d’altres metges i fisioterapeutes catalans, vaig crear el Centre Mèdic Mioteràpia, especialitzat en el tractament dels problemes de l’aparell locomotor amb tècniques de medicina natural.

En l’actualitat dedico el meu temps a l’estudi i aprofundiment en el coneixement de la Mioteràpia, l’Acupuntura i la Medicina Natural i a tractar els pacients de la meva consulta, a la disposició dels quals poso els coneixements i l’experiència adquirida durant aquests anys.

Marc Raventós Cardona, Fisioterapeuta i Enginyer Industrial