Avantatges de la Mioteràpia

La Mioteràpia té les següents característiques, totes elles importants i complementàries entre si, i que cap altra tècnica osteopàtica reuneix en la seva totalitat.

Tractant l'espatlla

Teràpia manual

Cal una teràpia manual -és a dir, aplicada mitjançant les mans del terapeuta- per tractar els problemes de l’aparell locomotor que corresponen a un desequilibri mecànic del cos. És a dir, és necessari un tractament mecànic per resoldre els problemes mecànics. I l’aparell locomotor és un sistema biomecànic que es comporta essencialment com un sistema mecànic.

Tractament suau i totalment indolor

No s’han de forçar ni les articulacions ni el cos en general. Ni és bo, ni és necessari. Forçar provoca dolor i comporta un cert risc que és millor evitar. I, com demostra la Mioteràpia, no hi ha cap necessitat de fer-ho per a tenir bons resultats.

Tractament natural

La Mioteràpia actua en el mateix sentit en que ho fa el cos, ajudant-lo a completar la seva reacció, útil però insuficient, que va quedar interrompuda per la violència del traumatisme inicial.  És d’aquesta manera que el cos, per si mateix i de forma harmònica, pot retrobar el seu estat d’equilibri natural.

Deixar que sigui el cos qui graduï la intensitat de la resposta a un estímul natural (és a  dir, realitzat en el mateix sentit que actua el cos) fa que no es provoqui cap trasbals al cos i que els canvis siguin harmònics, que els resultats de la reacció siguin permanents i el cos retrobi el seu estat d’equilibri natural i hi hagi, per tant, menys recaigudes.

Qui millor coneix el cos és el propi cos. Per tant, mentre mantingui una bona capacitat de resposta (és a dir, deixant de banda les urgències vitals i les malalties greus o molt avançades), la millor terapèutica és donar un estímul natural al cos i deixar que aquest reaccioni i pugui retrobar, per si mateix i de forma harmònica, el seu estat d’equilibri natural. A més, actuar d’aquesta manera, com fa la medicina natural, fa innecessari haver de deduir o endevinar quins canvis i en quina mesura necessita el cos per restablir el seu equilibri, tasca tan complexa i difícil que més val deixar que la faci el cos en comptes del terapeuta.

Tractament sense risc ni efectes secundaris

Per la seva manera d’actuar, la Mioteràpia no comporta cap risc (simplement cal respectar-ne les indicacions i les contraindicacions) i no té cap efecte secundari.

Fonaments teòrics clars i sòlids

La Mioteràpia té uns fonaments teòrics clars i sòlids, derivats d’un coneixement profund de les característiques i comportament de l’aparell locomotor, que permeten comprendre i tractar adequadament mols dolors i patologies que d’altra manera resulten de difícil comprensió i tractament.

En particular, la visió integral que té la Mioteràpia del conjunt de l’aparell locomotor i de quines són les causes i quines les conseqüències dels desequilibris mecànics que pot patir, fa possible obtenir resultats ràpids, eficaços i perdurables ja que el tractament s’adreça a la veritable la causa dels problemes.

Tractar la veritable causa del problema

Per a que el resultat del tractament sigui perdurable cal tractar la veritable causa del problema i no només els músculs adolorits i/o els símptomes. Conformar-se amb un tractament local o simptomàtic equival a camuflar el problema i cronificar-lo, de manera que el tractament s’eternitza. Només si se’n tracta la veritable causa, el resultat del tractament serà bo, eficaç i permanent.

Ràpida i eficaç

La Mioteràpia és ràpida i eficaç, entre 4 i 6 sessions solen ser suficients per treure el dolor o aconseguir una millora important i la millora s’acostuma a notar des de la primera sessió.

Diagnòstic i tractament senzills

La Mioteràpia utilitza un diagnòstic muscular relativament senzill de fer -només cal palpar els músculs i observar les deformacions de l’esquelet- i el tractament també és senzill d’aplicar. Això fa que es cometin molts pocs errors en la seva aplicació i que hi hagi per tant menys fracassos en el tractament.

Tractar tot tipus de pacients

La Mioteràpia, per les seves característiques, permet tractar tot tipus de pacients, des de nadons i infants fins a gent gran, i també dones embarassades.

Tractar tot tipus de patologia

La Mioteràpia permet tractar totes les patologies de l’aparell locomotor que obeeixin a un desequilibri mecànic com a tret predominant. I quan la causa del problema sigui energètica i no mecànica, es pot complementar amb acupuntura per poder així tractar la pràctica totalitat de les patologies de l’aparell locomotor.