Terapèutica: alimentació i melites

La terapèutica es fonamenta bàsicament en reequilibrar el terreny de la persona -ja que les malalties son conseqüència del desequilibri del terreny- mitjançant una alimentació adequada i l’ús de melites (plantes i espècies dissoltes en mel). En algun cas, de forma complementària, pot ser que utilitzem algun altre tipus de forma galènica (tintura mare, oli essencial, dilució homeopàtica, preparats en pols, etc.) o que us demanem un canvi d’hàbits (respirar bé, caminar, fer exercici lleuger, higiene, etc.).

Alimentació

Verdures i hortalissesLa terapèutica fonamental consisteix pràcticament sempre en adquirir bons hàbits d’alimentació, que podran ser relaxats un cop superada la malaltia però que ja no s’haurien de perdre mai com a mesura de prevenció de futures malalties i font de salut. La causa última de moltes malalties la trobem en una mala alimentació que provoca carències i/o insuficiència digestiva i és font de toxines. Sense incidir en la causa, no serà possible trobar una solució perdurable pel problema.

Podem dir que el tractament de fons del vostre problema es farà mitjançant una alimentació correcta i adequada al vostre problema.

Melites

Per poder reequilibrar el terreny de manera ràpida i efectiva, la medicina natural utilitza les plantes. S’anomenen formes galèniques a les diverses formes de presentació de les parts útils d’una planta. Així, tenim, per exemple, les tisanes, les tintures mare, els extractes aquosos, els olis essencials, les dilucions homeopàtiques de plantes, les pols de plantes, etc.

EspèciesÉs important saber que l’utilització d’una determinada forma galènica o d’una altra pot modificar el resultat d’un tractament en una relació d’1 a 3. Per exemple, podem passar d’un 65% de curacions d’una colitis espasmòdica en 6 setmanes a només un 25% en 10 setmanes simplement canviant la forma galènica de presentació d’una mateixa planta!

D’entre les diverses formes galèniques, una de les millors és la melita. Les melites es caracteritzen per utilitzar la mel -sempre d’origen biològic i extreta en fred- com a dissolvent de les plantes i espècies. Utilitzar la mel té l’avantatge que facilita l’acció perbucal de les plantes al mateix temps que n’atenua el gust, evitant que sigui massa fort o desagradable. A més, la mel és un excel·lent conservant.  

L’efecte de les melites és de provocar una reacció del cos que fa augmentar de manera controlada un terreny determinat. Per exemple, la nou moscada augmenta la Bilis, la regalèssia la Sang i la cúrcuma el Vent.

Altres

També pot ser que us demanem d’intentar canviar determinats hàbits i adoptar-ne alguns de més saludables com, per exemple, caminar, respirar bé, hàbits d’higiene, etc.